Arrangera snyggaste hemmabaren!

Att ha en egen ”hemmabar” är definitivt en extra coolfaktor i bostaden, men vad gör man om man inte har en helt fri yta att sätta upp en lång bänk för att bygga en bar?

En bänk måste man ha för att kunna bygga en bar, men så mycket mer än en bänk och ett par läckra barstolar behöver du inte. Hur funktionell baren blir beror mestadels på hur du väljer att designa den.

Minibaren och barstolens betydelse

Om man bara har en liten bänkplats i köket kan man designa sin ”minibar”. Du kanske bara får plats med två barstolar och då är det viktigt att känslan skapas genom färg och form. Om du har ett mindre kök och ska placera minibaren där kan köket uppfattas som större om du exempelvis skaffar barstolar i en stark iögonfallande färg. Detta förutsätter förstås att köket i övrigt har milda färger annars blir det för mycket aktivitet i möblemanget. Två snygga barstolar, kanske med lädersitsar i en kraftfull färg, kombinerat med en sidohylla med ölglas och vinglas eller vad du önskar. Det är förvånande hur ett par stolar och en samling glas faktiskt kan skapa barkänsla.

I rummets blickpunkt

Du kanske har ett stort vardagsrum där du bygger en lång bar efter ena väggen. Detta kan bli supersnyggt och du kan sätta upp en spegel som följer hela bänken från början till slut. Högt upp på spegeln kan du fästa några glashyllor med glas. När du väljer barstolar för en bar som placeras mot en vägg kan det vara bra att välja en stol som du kan snurra i. Det är bekvämt att sitta med ena armen på bardisken och rulla runt för att konversera med den som sitter i soffan. Det blir ett riktigt ”barhäng”. Här kan du fundera på vilken roll barstolarna ska ha i rummet, färg och form i förhållande till övrigt möblemang är viktigt – men ofta kan barstolen vara den färgklick som lyfter hela rummet.

Leave a Comment