Att inreda med matbordet

Matbord används numera till långt mer än att bara äta måltider. Många har till och med sitt tillfälliga hemmakontor där. När det mesta ryms i våra bärbara datorer, har matbordet blivit en arbetsplats då det inte är samlingspunkten för måltiderna. Det brukar också vara ett perfekt avlastningsbord exempelvis vid bakning, och fungerar utmärkt som ritbord för barnen.

Hur man inreder en matplats

Det är idag alltså många funktioner man ska ta hänsyn till då man inreder en matplats. Här ska både måltider utspela sig, som sällskapsspel spelas och bakning pågå. Gemensam är att allt som händer vid ett matbord måste ha någon form av belysning. Äter man en mysig middag behövs ett annat slags ljus, än när man sitter och skriver eller pysslar. Därför kan det vara klokt att ha lite olika ljusalternativ. När det kommer till vilka färger man bör ha på vägarna, är det tråkiga svaret att ljusa färger, eller till och med vitt, är att föredra om man inte har en särskild plan man vill sätta i verket. Man bör ändå ha en duktig målare som gör jobbet. Kontaktar man k3måleri.se får man förmodligen några av de bästa erbjudandena och man har förutom målare även kompetenta tapetserare. Vad många inte tänker på är att färgen på väggarna kring matbordet, faktiskt kan påverka hur vi upplever en måltid.

Inred praktiskt

Ett matrum behöver vara praktiskt, oavsett hur man använder det. Till skillnad mot vardagsrummet, används ett matrum ofta mer för praktiska ändamål. Vid Här behövs också ytor, så stapelbara stolar kan vara att föredra för att snabbt kunna åstadkomma ett par extra kvadratmeter yta. För den som vill ha en mer personlig touch är ett matsalsbord i trä att föredra. Naturliga material hjälper till att skapa en varmare känsla. Använder man mycket belysning ska ingen av ljuskällorna blända och de ska hänga lagom högt. Ingen vill slå huvudet i hängande lampor. Vid ett matsalsbord måste alla gäster rymmas ordentligt, så det ska råda en harmoni mellan storleken på bordet och matsalens rumsyta. Man kan tänka sig ett matsalsrum som en samlingspunkt med flera olika funktioner. Genom att erbjuda en variation av funktionalitet, skapar man ett kreativt och samtidigt mycket praktiskt rum i sitt hem.

Leave a Comment