Fixa ett snyggt och trivsamt badrum

Badrummet är förutom köket det utrymme i hemmet som är mest kopplat till hygien och praktiska göromål. Många har till exempel sin tvättmaskin därinne, liksom kattlåda, rengöringsprodukter och personliga hygienartiklar. Av den anledningen är det viktigt att kunna hålla rent här.

Det betyder dock inte att badrummet måste vara tråkigt. Tvärtom! Det finns mycket fina och kreativa sätt att inreda det på och du kan till exempel hitta en både snygg och prisvärd kommod i olika stilar och material som passar just din smak.

Några tips på bra badrumsvanor

När du inreder ditt badrum är det smart att tänka både praktiskt och estetiskt. En snyggt designad tvålkopp kan göra en stor skillnad, samtidigt som det är viktigt att den dränerar väl så att bakterier inte kan frodas i den. Detsamma gäller åtkomligheten under möblerna, varav det kan passa att montera ett ställ eller ett skåp på väggen eller att välja möbler som står på ben.

Förr i tiden brukade folk bada mycket sällan och när de väl gjorde det kunde det ske i vilket rum som helst i huset. Det vi idag menar med ett badrum är med andra ord en relativt ny företeelse, för att inte tala om duschkabiner och bidéer.

Gör det extra mysigt

När du väl har inrett med allt det praktiska kan det vara kul att lägga till detaljer som är förknippade med välbehag. Några fina doftljus, en växt eller en hemgjord luftfräschare gör badrummet vackert och trivsamt. Tänk också på att allt inte behöver vara vitt. Idag är det populärt med både möbler och apparater för badrum som går i regnbågens alla färger. Huvudsaken är att du trivs och tycker att det känns bra att vistas därinne.

Leave a Comment