Möbler för trädgården

Bor du i villa eller i radhus och har en tomt kan du använda en del av tomten för olika sysselsättningar vilket gör att du får än mer plats hemma. Genom att inreda din tomt med utemöbler kan du skapa områden i trädgården där familjen kan umgås med också utföra sina hobbyers. Har du en inglasad altan eller uteplats i trädgården kan dessa utrymmen även användas under vintertid, under förutsättning att du har en värmekälla.

För att skapa en mysig uteplats där familjen kan sitta och äta eller fika med vänner finns det många utemöbler att välja mellan. Det är alltid bra att välja ett stabilt bord som har plats för allt som krävs vid måltider. Ett snyggt lackat träbord tillsammans med lackade stolar eller två lackade soffor kan du hitta hos de flesta byggmarknader och möbelhandlare. Om du varje år sköter om dina utemöbler kommer du att kunna använda dessa för en lång tid framåt.

Rottingmöbler och plastmöbler

För en altan kanske rottingmöbler passar bättre, vilket också kan kompletteras med hylla och korgar för att få en enhetlig atmosfär. Dessa rottingmöbler bör också vara bekväma så att du kan använda altanen som en viloplats då du vill koppla av. För en mysig uteplats i trädgården där du kan dricka ditt eftermiddagskaffe kanske det räcker med några plastmöbler, som du kan finna i en mängd olika modeller och färger. Med sköna sittdynor och en vaxduk kan du själv bestämma utseendet på dina utemöbler.

För den som har en mindre trädgård kan det räcka med en bekväm utesoffa där du kan slå dig ned för att njuta av frisk luft. Många utemöbler passar också för att använda på balkongen, vilket innebär att du kan skapa en mysig uteplats även om du bor i lägenhet.

Efter säsongens slut

När sommarsäsongen är över behöver du rengöra dina utemöbler och sedan plocka in dessa i ett förråd. Tänk på att många av utemöblerna går att använda inomhus också som exempelvis en rottingfåtölj som passar alldeles utmärkt i ett sovrum eller i ett stort badrum. Har du plastmöbler kanske dessa kan användas i barnens rum medan en träsoffa passa utmärkt i hallen. När sommarsäsongen börjar igen är det bara att placera ut utemöblerna i trädgården på nytt.

Leave a Comment