Möbler till fikarummet

För att få ut det mesta av personalen behöver de mellan varven få en paus så att de kan varva ned, reflektera och även diskutera med sina arbetskamrater. Därför behöver ett kontor även utrymme som kan användas till fikarum där personalen kan dricka kaffe eller äta medhavd mat. Ett fikarum bör inredas både praktiskt men också avkopplande så att personalen inte känner någon stress då de tar paus.

Det är vetenskapligt bevisat att personalen arbetar effektivare om de med jämna mellanrum har möjlighet att komma bort från sin arbetsplats och kunna ta en paus. Med ett fikarum som är inrett med matbord och stolar och kanske även med en soffa har personalen möjlighet att kunna få en bra avkoppling. Detta innebär också att personalen har möjlighet att diskutera med andra medarbetare under lugnare former, vilket ofta kan bidra till ett värdefullt kunskapsöverförande.

I teknikföretag är det ofta vanligt att personalen också har tillgång till olika aktiviteter som kan få personalen att tänka på annat under pauserna. Biljardbord, pingis eller en darttavla är vanligt förekommande i fikarummen hos tillväxtföretag, vilket gör personalen mer harmoniska och i slutändan mer effektiva.

Leave a Comment