Underhålla sina möbler

När du har köpt möbler så vill du förmodligen att dina möbler ska hålla så länge som möjligt men också att utseendet på möblerna har en bra finish. För att dina möbler ska se bra ut så länge som möjligt så behöver du underhålla dina möbler med jämna mellanrum. Möbler behöver torkas av ibland så att inte damm och smuts gror in och missfärgar möblerna. Skador på möbler samlar snabbt på sig smuts och därför så bör du snarast åtgärda skadorna så att de dels inte blir större och dels inte skapar missfärgningar.

Möbler som utsätts för vätska som exempelvis vatten eller olika drycker bör omgående torkas torra, framför allt om det är tygmöbler. Om man låter tygmöbler torka själva så kommer vattnet att ta med sig smutspartiklar in i tyget och skapa fläckar. Ett tips är att använda ett överdrag för tygsoffan som förhindrar att fläckar går ned i soffans tyg. Du kan också ha sittdynor på köksstolar som har tygdynor så att inte tyget slits eller befläckas. Blir ditt köksbord ofta smutsigt i samband med måltider så kan du använda en vaxduk som du lägger på bordet inför måltiderna. Då slipper du skrapa och torka direkt på bordsytan, vilket gör att ytan kan få fläckar, repor eller skador.

Utemöbler

Trämöbler kommer med åren att behöva renoveras. Det gäller framför allt för de trämöbler för trädgården som du har. För trämöbler så gäller att de behöver skrapas och sedan lackas eller målas för att återfå sin ursprungliga lyster. Just utemöbler utsätts för mycket fukt i samband med regn vilket på sikt kommer att göra att möblerna missfärgas och i vissa fall får mögel. Därför så bör utemöbler i trä alltid rengöras efter säsongen så att de håller längre.

Leave a Comment