4 tips när du inreder med tapeter

Dyra möbler i all ära, men dekorationen på väggarna är det som skapar atmosfären i rummet. Tapeter är ett effektivt sätt att skapa stor förändring i ett hem. Att välja tapet handlar i princip om att bestämma hur du vill att det ska kännas runt omkring dig i ditt hem. Ska det vara mystiskt, harmoniskt eller glatt? Här hittar du fyra tips på hur du kan inreda med vackra tapeter.

Hitta en röd tråd

Det finns egentligen inga rätt och fel när det kommer till tapeter. Det viktigaste är att du väljer tapeter som passar ditt hem och din stil. Hos Familjetapeter hittar du ett enormt utbud av billiga tapeter för alla stilar och smaker. På deras hemsida kan du inspireras av stormönstrade tapeter såväl som mer diskreta varianter. Försök hitta en röd tråd i dina tapetval. Även om tapeterna är olika i olika rum kan det vara en bra idé att välja tapeter med samma färgskala eller formspråk. Det kommer göra att hemmet känns mer planerat, balanserat och harmoniskt.

Våga mönster

En mönstrad tapet kan skapa en unik känsla i hemmet. Romantiska nyanser och former, exempelvis småblommigt, passar utmärkt i sovrummet eftersom det inbringar lugn och en mysig atmosfär. Stormönstrade tapeter med blad och palmer är trendigt och ger urban känsla till hemmet. Även svartvita och guldiga tapeter är trendiga just nu.

Matcha möbler och tapet

Har du en vacker soffa eller ett fint skåp hemma? Låt gärna de dominerande färgerna i inredningen synas i de små detaljerna i tapetmönstret. Om soffan är mörkblå bör du försöka hitta en tapet med detaljer i samma nyans. Detta kommer ge rummet ett sammanhängande intryck utan att det känns för stajlat. Du kan även göra tvärtom och välja möbler efter tapeten. Om du har hittat en tapet som du älskar kan du istället välja möbler och textilier som har samma färger som tapeten. Ett relativt billigt sätt att matcha inredningen med din valda tapet är att sy gardiner eller kuddfodral i en färg som finns i tapeten.

Tapet i badrummet

Badrummet och toaletten är ofta utrymmen där vi lägger ned mindre tid på dekoration. En vacker tapet kan däremot ge badrummet en mer inredd och hemtrevlig känsla. En tapet ger badrummet en vänligare och varmare atmosfär. Dessutom är det väldigt trendigt att ha tapet i badrummet. Fördelen med begränsade utrymmen som toalett och badrum är att du kan ta ut svängarna ordentligt vad gäller mönster och färger, framför allt om du väljer att tapetsera en halv vägg. Matcha gärna badrumstapeten med trämöbler och vackra lampor för att verkligen ge rummet ett lyft.

Leave a Comment