Därför ska du installera skjutdörrar

Dörrarna hemma är ofta något som bara finns där utan att vi tänker på det. Det finns dock många anledningar till att titta lite extra på dörrarna i bostaden. Väljer du till exempel att installera skjutdörrar kan du tjäna flera kvadratmeter boyta.

En vacker dörr gör mycket mer för inomhusmiljön än man kan tro. Det är lätt att gå loss med tapeter och målarfärg på väggarna men helt glömma bort dörrarna. I den här texten ska vi därför koncentrera oss lite extra på dem, och då speciellt på skjutdörrar inomhus och vad du kan vinna på att installera sådana. Något vi nästan alltid är ute efter i våra bostäder är mer yta, vilket den här typen av dörr lätt fixar.

Välj din favorit

Skjutdörrar finns som både utanpåliggande som går på skenor, och invändiga som går in i väggen. Den här typen av dörr är inget nytt påfund utan går till och med att hitta spår av i ruinerna i Pompeji. Skjutdörrens främsta fördel är att den sparar plats, därför används den ofta i kontorsmiljöer då den kan ge plats för exempelvis ett extra skrivbord. Eftersom dörren inte svänger ut från väggen kan man utnyttja hela golvytan maximalt. Har du tänkt på hur mycket plats en dörr som alltid står öppen faktiskt tar till skillnad från en skjutdörr? Men hur får man då tag på en bra skjutdörr? Visst går det att bygga en egen enklare modell, men bäst är nog trots allt att vända sig till en bra leverantör. Där kan du enkelt måttbeställa en dörr i en stil som passar din bostad. Det går också ofta att få hjälp med installationen.

Speciellt bra för små bostäder

Speciellt i städerna är bostadsbristen stor, vilket är något som gör att många bor smått. Titta bara på den här i Stockholm som är något av det minsta som legat ute på marknaden. Kort kan man alltså säga att det är många som ägnar sig åt så kallad compact living, det vill säga bor på liten yta. I små bostäder är ofta skjutdörrar räddningen. Genom att installera sådana kan du enkelt spara på den värdefulla ytan. Faktum är att det till och med kan vara en värdehöjare för små bostäder att satsa på den här typen av dörr. Det blir också mycket lättare att möblera om man inte behöver ta hänsyn till att en dörr ska gå att öppna ut i rummet och att inget därför får stå i vägen.

Leave a Comment