Förrådsmöbler

Förutom sina huvudfunktioner i form av exempelvis sitt-, sov- eller arbetsplatser så kan många möbler också användas som förråd. Det finns smarta sätt att förvara sina ägodelar på genom möblerna, förutom garderober, skåp och hyllor.

När du ska flytta in i en ny bostad så är det ofta just förvaringen som kan bli något av ett problem. Medan vissa saker som packningen eller att anlita en bra flyttfirma Östersund för dig som bor i eller omkring Jämtland är relativt enkla, så är planeringen en helt annan utmaning. Här kan du ta del av några idéer om hur du kan låta olika möbler fungera som extra förvaring.

Under och över

Oavsett om du bor stort eller litet så finns det alltid en hel del utrymmen i ett hem som helt enkelt består av luft. Med det menas alla de där platserna ovanpå eller under möbler som ingen tittar på. Idag finns det många, smarta lådor och vakuumförpackningar som lätt kan skjutas in under sängar och soffor eller läggas ovanpå bokhyllor eller skåp. En hel del livsmedel och föremål används inte dagligen och därför behöver de inte alltid ta upp värdefullt utrymme i badrumsmöbler eller lådor. Den stora förpackningen toapapper kan till exempel förvaras under tvättkorgen och pastakartongerna gömmas ovanpå köksskåpen.

Prydnader och förklädnader

Mycket kan också förvaras i full syn, fast i förklädd form. Skaffa kul och snygga förvaringsaskar och skålar och göm prylar som matvaror, fjärrkontroller, pennor och laddare i dem samtidigt som de står framme på borden. Det finns också möbler som på ett smart sätt tillåter förvaring i form av lådor i soffryggar, byrålådor i trappor och inbyggda bokhyllor i fåtöljer. Du kan välja mellan gömda eller synliga utrymmen men viktigast av allt är att de ger dig mycket extra plats.

Leave a Comment