Höj och sänkbara skrivbord

Är det dags att byta ut skrivborden på kontoret eller ska företaget flytta till nya lokaler och därmed köpa nytt är det värt att planera inköpen av de nya möblerna. Du bör tänka på att köpa möbler som är både funktionella, ergonomiska och som ger medarbetarna en bra arbetsställning så att de orkar arbeta mer effektivt.

En kontorsmöbel som har blivit mycket populär genom åren är det höj och sänkbara skrivbordet. Det höj och sänkbara skrivbordet är troligen den bästa investering som företaget kan göra i personalens hälsa. Utöver att medarbetarna kan sitta och arbeta som vanligt också kan höja bordet och arbeta stående. Det gör att blodcirkulationen i benen blir effektivare samtidigt som den varierande arbetsställningen är bra för hälsan i övrigt. Exempelvis innebär möjligheten att stå och arbete att medarbetaren förbränner 300 procent mer kalorier än vid stillastående arbete.

Höj och sänkbara skrivbord gör det också möjligt för de anställda att hitta en ergonomisk arbetsställning som minskar risken för skador. Dessutom slipper de anställda störas av andra medarbetare som kommer förbi för att sitta ned och prata, då ett stående snack oftast är över inom någon minut.

Leave a Comment