Vardagsrummets heligaste möbler

Vardagsrummet är den plats i hemmet där många spenderar mest vaken tid. På andra plats kommer köket. Därför är det så klart viktigt att dessa rum är extra trivsamma och har en skön och lugn atmosfär. Känner du att ditt vardagsrum behöver piffas upp lite men har svårt att veta hur? Vi har några enkla tips.

Lugnt runt tv:n

Tv:n är oftast den centrala punkten i ett vardagsrum, och det är inget fel med det. För många är det naturligt att slå på den direkt på morgonen för att se på nyheterna, och avsluta dagen med ett par avsnitt av favoritserien på Netflix.

Runt tv:n behöver därför miljön vara lugn och behaglig, det ska vara skönt och avslappnande att titta åt det hållet. Börja med att hitta en bra och stilren tv-bänk som passar in i det övriga möblemanget. Du kan med fördel ha en mediabänk med skåpluckor som går att öppna eller dra igen, så sladdar, medieboxar med mera enkelt kan gömmas undan.

Väggen bakom tv:n bör vara så ren som möjligt, enstaka tavlor eller hyllor i rummets färger kan dock ge ett positivt intryck.

Den perfekta soffan

Soffan väljs oftast ut efter utseende, storlek och antalet personer i hemmet. Ibland blir det tyvärr så att rummets storlek får avgöra vilken soffa det blir. Finns det plats så är en större soffa absolut att föredra. Det finns inget värre än att behöva trängas hela familjen och att inte ha möjlighet att sitta så bekvämt som man önskat.

Kuddar, filtar och plädar är den perfekta inredningsdetaljen i ett vardagsrum. De är lätta att byta ut för att ge rummet en ny känsla. Välj en soffa i en enkel, naturnära eller mörk färg. Använd sedan kuddfodral och filtar för att ge rummet det där lilla extra med mönster och färgklickar.

Leave a Comment