Samlarmöbler

Gillar du att samla på möbler eller kanske du ser värdet i en samlarmöbel delar du det intresset med många andra människor runt om i världen. Det finns ett stort antal möbler som endast är tillverkade i ett fåtal exemplar och som ofta dessutom är signerade av möbeldesigner. När du köper en riktig samlarmöbel kan du göra en bra förtjänst om du efter några år vill sälja den. Om inte annat kan du inreda din bostad med sällsynta möbler som du garanterat är ensam om i din bekantskapskrets.

Du behöver inte gå långt tillbaka i tiden för att hitta möbler som klassas som samlarmöbler. Möbler som är köpta på IKEA för bara 30-40 år sedan klassas ibland som samlarmöbler. Det finns massor av IKEA möbler som liggstolar, köksstolar, byråer, soffor, sängar och bokhyllor som idag kostar mångfalt mer begagnade än vad de kostade som nya och som främst säljs på auktioner. För att en möbel ska klassas som en samlarmöbel krävs det att den fortfarande är i originalutförandet. Det innebär att möbeln inte får vara omålad eller på annat sätt förändrad. Om möbeln har blivit renoverad till sitt ursprungskick räknas det dock som en samlarmöbel fortfarande.

Samlarmöbler på auktioner

Om du är ute efter en riktig samlarmöbel är det på auktioner som du ska leta. Det finns auktioner både på nätet men också i lokaler i olika städer runt om i Sverige som auktionerar ut samlarmöbler. På en auktion har du möjligheten att kunna köpa en del samlarmöbler till mycket bra priser. Är det dock en eftertraktad samlarmöbel kan priserna hamna på mycket höga nivåer, vilket är en del av värdeökningen då det säljs samlarmöbler.

På nätet kan du hitta gamla möbler från hela världen. Du kan bland att hitta populära retromöbler från USA, som passar i hem som är inredda i en retrostil, men också exotiska samlarmöbler från Asien och Mellanöstern. Att handla möbler över Internet är relativt säkert idag. Du kan förstås inte känna på möblerna och provsitta dessa men väl se på bilder och få en beskrivning från säljaren.

Om du köper samlarmöbler från en privatperson kan du använda dig av en betalmetod som innebär att de pengar som du har betalat är låsta till dess att du tagit emot möblerna. Det är en trygghet för både dig och säljaren att ha en garant för att pengarna finns och att pengarna endast betalas ut om du får varorna.

Leave a Comment