Inred gästrummet med sköna möbler

Att få gäster över natten är alltid trevligt och självklart vill man visa sin gästfrihet genom att erbjuda nattgästen en skön plats. Med andra ord; ge gästrummet lite extra kärlek när du renoverar! Det här behöver inte vara så särskilt komplicerat och det behöver heller inte bli dyrt. Idag finns det mängder av möbler och inredningsprylar att välja bland i olika prisklasser, så det är egentligen bara fantasin (samt plånboken) som sätter gränser.

Börja med sovplatsen

Sängen blir förstås den centrala pjäsen, om du inte satsar på en bäddsoffa istället. Fördelen med bäddsoffan är flexibiliteten, eftersom du har både en sovplats och sittplats i en och samma möbel. Ett tips är att inte köpa den billigaste bäddsoffan du hittar, utan verkligen välja en variant som är skön att både sova och sitta i.

Föredrar du en riktig säng istället är det viktigt att komplettera den med någon form av sittyta. Det här kan vara i form av en soffa, om utrymmet finns, eller en fåtölj. Ett tips på en prisvärd och bekväm soffa är Ikea Ektorp som kan kompletteras med en snygg klädsel för att personifiera soffan lite extra.

Tänk på helheten

Slutligen, glöm inte inredningsdetaljerna som tillsammans med möblerna utgör den viktiga helheten. Allt från snygga gardiner till fungerande mattor och ljuslyktor gör sitt för att få din gäst att trivas.

Leave a Comment