Restaurera sina möbler

Om du har möbler som har börjat bli slitna eller som har fått skador så behöver du inte slänga möblerna. Istället så kan du renovera dina möbler så att de ser ut som nya igen. Det krävs dock en del arbeten men är värt det då du ser resultaten. Det krävs ingen expertkunskap för att renovera sina möbler utan bara att du är lite händig och har tålamod. Beroende på materialet som dina möbler är tillverkade med så finns det olika sätt att renovera möbler.

Renovera tygmöbler

Om du har tygmöbler som exempelvis en tygsoffa eller en stol med en dyna av tyg som har blivit svårt nedsmutsade eller som har fått revor så kan du enkelt byta tyget mot ett nytt tyg. Köp ett tyg som har en hållbarhet för det som det ska användas för i en tygaffär. Därefter så behöver du antingen en häftapparat eller en hammare och nubb. Nu kan du ta bort det gamla tyget och trä över det nya tyget, som du sedan fäster med lämplig metod.

För trämöbler gäller att de behöver skrapas, så att du får bort gammal färg eller lack. Därefter så slipad du ytan så den blir ren och slutligen så lägger du på ny lack eller en plastfärg.

Leave a Comment