Välj rätt möbler till bostaden

Alla människor är i behov av möbler i sin bostad. Det kan vara allt från en säng till soffa, matbord, tv-bänk, förvaringsmöjligheter, byråer, bokhyllor och mycket mer. Att handla möbler är något som många tycker är väldigt kul. Inte nog med att man får shoppa, utan man får även hem produkter som kommer att få hemmet att kännas fräschare och snyggare. För att lyckas med detta krävs det dock att du köper rätt typ av möbler. Ja, det stämmer. Du kan alltså inte bara gå in en butik och köpa med de möbler som du tycker är visuellt snygga, du måste tänka på fler aspekter än så.

[IMAGE=c5JmhNc5OMo6.jpg]

Hur stort du bor och hur din bostad ser ut kommer vara avgörande för vilken typ av möbler som passar hemma hos dig. Nu talar vi inte om att du måste stå i valet och kvalet mellan en säng eller ett soffbord. Du ska naturligtvis ha alla de möbler som du behöver, men designen, storleken, färgen och materialet har en mycket stor betydelse för hur möblerna kommer att kännas och hur ditt hem kommer att uppfattas.

[IMAGE=d8os2dfNQLfR.jpg]

Du kan köpa dina möbler online så väl som i fysiska butiker. Varför inte satsa på både svarta och vita vitrinskåp hos Möbelbazaren för ett modernt och stilfullt hem?

Möbler till ett litet hem

I ett litet hem är det viktigt att man inreder på ett sådant sätt att man får bostaden att kännas så luftigt och rymlig som möjligt. Det kan man göra genom att försöka satsa på ljusa färger på väggarna, men även genom att välja rätt typ av möbler.

Satsa på:

  • Möbler som du kan vika ihop och ställa undan när du behöver
  • Ett runt bord ger mer utrymme än ett fyrkantigt.
  • Var kreativ när det kommer till förvaring, t.ex. under sängen, vägghängda skåp m.m.
  • Välj inte en soffa som är större än två tredjedelar av väggen den står framför.
  • Luftiga möbler är bättre än stora, tunga möbler i massiv ek.

Extra tips: Undvik att inreda utmed väggarna. Lämna gärna 10-20 cm utrymme för en mer luftig känsla.

Möbler till ett stort hem

Bor du i ett väldigt stort hem kan du skratta dig lycklig. Du har nämligen nästan inga regler att följa när det kommer till valet av möbler. Ett stort hem har mycket yta att arbeta med och därför behöver du inte fundera så mycket på vilka möbler du behöver prioritera eller inte.

Satsa på:

  • Köp inte möbler som är för små. Det får hemmet att känna som ett dockskåp.
  • Vill du ha en stor soffa? Även här bör du undvika att soffan är större (eller mindre än två tredjedelar av väggen.
  • Välj möbler som du kommer trivas med länge. Att byta all inredning i ett stort hem är mycket mer kostsamt.

Leave a Comment